Edith Brocken is aangesloten bij Ergotherapie Nederland en Kwaliteitsregister Paramedici

Home / Over ons / Fleur Stoffer


 • Opleiding Ergotherapie

  Mijn naam is Fleur Stoffer, ik ben geboren in 1989 en woon met mijn gezin in Zoetermeer. In 2009 heb ik mijn diploma Verpleegkunde gehaald en ben ik gestart met de opleiding tot ergotherapeut op de Hogeschool van Rotterdam. Ik koos ervoor om na mijn verpleegkunde opleiding nog verder te studeren en besloot voor ergotherapie te gaan. De keus was makkelijk gemaakt, ik wilde graag meedenken over een oplossing voor mensen die een beperking hebben en niet alleen maar zorg verlenen, ik wilde meer halen uit het herstel.

 • Stage in paramedisch centrum

  In mijn laatste stage die ik bij Edith en Astrid liep in een paramedisch centrum, werd mijn interesse gewekt voor het begeleiden van mensen met complexe problematiek en het stukje re-integratie. Na mijn opleiding heb ik verschillende banen in de eerste lijn gehad.

 • Ergotherapeut bij paramedisch centrum

  In dit jaar ben ik gestart als ergotherapeut bij een paramedisch centrum, in het begin begeleide ik verschillende patiënten-populatie, van kinderen tot ouderen. Gaande weg ben ik me steeds meer in SOLK gaan verdiepen en kwam hierin ook steeds vaker de begeleiding bij re-integratie naar voren.

 • Coördinator in letselschade trajecten

  In 2016 is het paramedisch centrum overgegaan in een revalidatiecentrum gericht op chronische pijn, whiplash, duizeligheid en vermoeidheidsklachten. In deze periode heb ik mij verder verdiept in SOLK en in de begeleiding van letselschade trajecten en re-integratie binnen een revalidatietraject. Vanaf dat moment ben ik ook coördinator geweest in letselschade trajecten, waarbij ik veel contact had met schaderegelaars, arbeidsdeskundigen, werkgevers en bedrijfsartsen. Hier is mijn interesse in het stukje begeleiden bij arbeidsproblematiek verder gegroeid.

 • Cursus ‘Begeleiden bij Arbeidsproblematiek’

  Om mezelf verder te ontwikkelen en te specialiseren heb ik ervoor gekozen de cursus ‘Begeleiden bij Arbeidsproblematiek’ te volgen, welke gegeven werd door Edith. Deze cursus heeft mijn passie voor begeleiden en coachen bij re-integratie nog verder vergroot. In deze periode zijn ook de gesprekken gestart om mij aan de sluiten bij de praktijk Ergo en Arbeid van Edith.

 • Aan het werk bij Ergo & Arbeid

  Per 1 september 2020 ben ik met veel plezier gestart met werken bij Ergo & Arbeid. Ik heb de stap gezet om mijn vaste baan in het revalidatiecentrum op te zeggen en mij bij de praktijk van Edith aan te sluiten om zo mijn passie voor werk, re-integratie en arbeidsproblematiek te volgen. Ik hoop mij in de komende periode nog meer te kunnen specialiseren in werkbegeleiding.

 • Maatschap

  Vanaf 1 januari 2021 zijn wij een Maatschap, waarbij wij alle lusten en lasten samen dragen. In 2021 heb ik mij verder ontwikkeld. Ik heb de cursus Weer aan het Werk gevolgd en ben inmiddels ook al een keer mee geweest als tweede trainer op een cursusdag. Tevens heb ik mij verdiept in het geven van groepsbehandeling en heb meegeschreven aan de Richtlijn Long COVID voor ergotherapeuten. In 2022 zal ik de opleiding tot ASITT therapeut gaan volgen en ik zal op het Jaarcongres van Ergotherapie Nederland samen met een collega ergotherapeut uit het Radboud UMC een workshop geven over groepsbehandeling.