Edith Brocken is aangesloten bij Ergotherapie Nederland en Kwaliteitsregister Paramedici

Home / Over ons / Ina Kleijwegt


 • Opleiding bouwkunde

  Ik ben in een heel ander werk gestart dan wat ik nu doe. Ik was stedenbouwkundige en ben opgeleid in Delft. Hier leer je ontwerpen. Je leert anders kijken en denken. Wat mij betreft waardevol, ook als ergotherapeut.

 • Werken aan en in de stad

  Het liefst werkte ik in de bestaande stad en had ik direct contact met de gebruikers. In 2006 ben ik op Rotterdam Zuid gaan werken. Vanuit de sociale hoek ben ik hier in aanraking gekomen met de sterke kanten benadering: Ondanks grote problemen, versterken wat goed gaat en hier in investeren.

 • Opleiding Ergotherapie

  De financiële crisis duurde lang. Voor mijn werk hield dit in: wel plannen, geen uitvoering. Ik kreeg geen voldoening meer van mijn werk. In 2011 heb mijn baan opgezegd. Ik startte Ergotherapie in Rotterdam. Goed dat ik niet wist hoe heftig dit was. Want: Wie ben je voor de buitenwereld als je je identiteit vanuit je werk verliest? Gelukkig biedt de keuze ook veel goeds. Met plezier haal ik in 2015 mijn diploma.

 • Opgeleid in de praktijk

  Ik ben, als ergotherapeut, gestart in de re-integratie. De cursus 'De ergotherapeut op de re-integratiemarkt' bood me een goede basis. Ik voelde onmacht bij het begeleidden van mensen, met een ziekte of beperking, naar nieuw werk. Door de crisis waren ook veel gezonde mensen hun baan kwijt. Tegelijkertijd drong het belang door van het 1e spoor: aan het werk blijven ondanks ziekte of een aandoening bij een werkgever en collega’s die je kennen. Naast deze baan werkte ik in de eerste lijn. Mooi van de eerste lijn, vind ik, dat je naast gesprekken ook mag meekijken hoe iemand iets doet. Hieruit ontstaan vaak oplossingen die je samen bedenkt.

  Hierna heb ik gewerkt in de longrevalidatie. Ook hier was werk een belangrijk onderwerp. In deze baan ben ik opgeleid tot ACT basistrainer. Hiermee kun je op een diepere laag onderzoeken waarom je doet wat je doet. De diepere laag maakt helder wat belangrijk voor je is en helpt ook om te ontdekken wat wel kan en hoe je goede keuzes kunt maken.

 • Aan de slag bij Ergo & Arbeid

  September 2019 ben ik, met deze mix aan ervaring, aan de slag gegaan bij Ergo & Arbeid. Hier vallen, voor mij, werk en persoonlijke motivatie op hun plek: Werken aan behoud van je werk ondanks een ziekte of aandoening. Wat belangrijk en mooi.