Eveline Cranendonk is aangesloten bij Ergotherapie Nederland en Kwaliteitsregister Paramedici

Home / Over ons / Eveline Cranendonk


 • Opleiding tot ergotherapeut

  Ik ben Eveline Cranendonk geboren en getogen in Eindhoven. In 2003 startte ik met de opleiding ergotherapie in Heerlen. Tijdens mijn studietijd kwam ik op verschillende plekken terecht zoals in België, Zwitserland en een stage in Den Haag. Hier zag ik hoe de ergotherapie ook buiten Nederland wordt vormgegeven.

 • Werkervaring

  Na mijn afstuderen ben ik gaan werken als ergotherapeut, eerst in een verpleeghuis en daarna bijna tien jaar op de poliklinische afdeling van een revalidatiecentrum. Hier heb ik vooral gewerkt met mensen met hersenletsel, dwarslaesie, MS en verschillende spierziekten.

 • Persoonlijke ontwikkeling

  In de loop van de jaren volgde ik regelmatig cursussen of bezocht een congres. Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en mijzelf te blijven ontplooien. Een van de cursussen die ik gevolgd heb en regelmatig gebruik in mijn behandelingen is het PRPP-systeem. Het PRPP-systeem bestaat uit twee delen; het assessment deel (observatie) en het interventie deel (behandeling). Door middel van de PRPP worden vaardigheden van de hele informatieverwerking van de cliënt in kaart gebracht bij het uitvoeren van dagelijkse handelingen. Met name bij veranderingen op cognitief gebied is dit een heel waardevol instrument om inzichtelijk te maken wat de sterke en zwakke punten zijn van de informatieverwerking en cliënt te ondersteunen om zijn dagelijkse handelingen/werkzaamheden zo goed mogelijk op te pakken.

 • Re-integratie

  In mijn werk in het revalidatiecentrum begeleid ik mensen over de gehele linie van hun dagelijks leven; oa zelfredzaamheid in het huishouden, wassen en aankleden, hobby’s en werk. Ik merkte dat ik weinig kennis had over de wet- en regelgeving en nog beperkte ervaring hoe je de cliënt begeleid in de terugkeer naar werk. Ik begon me hierin te verdiepen en het meer te doen. Daarnaast schreef ik me in voor de cursus begeleiden bij arbeidsproblematiek.

 • Nieuwe uitdaging

  Begin 2017 kwam ik in contact met Edith Brocken door een gezamenlijke cliënt. Van het een kwam het ander en zo geschiedde dat ik vanaf juli 2017 begon met een dag per week bij Ergo & Arbeid in combinatie met mijn baan in het revalidatiecentrum. De vraag naar begeleiding bij re-integratie is enorm. Door mijn kennis met NAH vanuit de revalidatie ben ik een mooie aanvulling op het team. Vanaf februari 2018 heb ik de volledige overstap naar Ergo & Arbeid gemaakt!